Mat og måltider i Blåbærskogen barnehage

I løpet av en uke får barna servert mange måltider i barnehagen. Vi står for lunsj og ettermiddagsmat alle dager, og de som ønsker å spise frokost i barnehagen må ta med dette.

I Blåbærskogen barnehage skal vi legge til rette for at barna utvikler matglede og sunne helsevaner. Vi følger helsedirektorates retningslinjer og har med bakgrunn i disse satt sammen rettene barna får servert i barnehagen. Hva barna får servert i barnehagen varierer fra uke til uke. Kine, som for tiden er vår kjøkkensjef, er god på å variere og på å prøve seg frem med nye retter og nye smaker. Til lunsj serveres det mye varmmat, og også noe brødmat med variert pålegg. Ettermiddagsmaten består av brød (som veldig ofte er hjemmelaget på huset), og tidvis andre ting som Kine måtte diske opp.

Ute på tur tar barna stor del i matlagingen, og får gjerne smake underveis. Hjemmelagd tomatsuppe er så mye bedre enn den som kommer fra en pose. Maten vi lager sammen med barna på bålet smaker ekstra godt. Når vi lager maten fra bunn av har vi også full oversikt over hva maten inneholder i forhold til både næringsinnhold, allergier etc.

Det å lage mat sammen er en fin arena for både å bli kjent med nye smaker og ikke minst ha mange gode samtaler.