Velkommen til Blåbærskogen barnehage.

"Vi ønsker at Blåbærskogen barnehage skal være et godt sted å være for alle!"

Vi er en privat, foreldreeid barnehage i gangavstand fra Hønefoss sentrum. Barnehagen åpnet 28. november 2003, og har store, lyse lokaler og et flott uteområde.

I Blåbærskogen har vi 60 herlige barn og ca 17 årsverk fylt av 22 engasjerte og dyktige voksne, med stor interesse for barn, arbeidet og barnehagen.

Vi har fire avdelinger på huset. Skrukketrollet og Tusenbeinet tar godt vare på de minste av oss mens Edderkoppen og Marihøna er tilrettelagt for de eldste (3 år og oppover).

Det aller viktigste for oss er trygge, glade og fornøyde barn, foreldre og ansatte, som har det godt og trives hos oss. Vi legger derfor stor vekt på engasjement, kontakt og samarbeid med foreldrene, utviklende aktiviteter og gode relasjoner mellom alle små og store mennesker i barnehagen.

Frisk luft og fysisk aktivitet er noe vi ser på som verdifullt og viktig i barns hverdag. Vi er opptatt av å kunne gi barna i Blåbærskogen spennende og gode opplevelser utendørs året runde og har tilrettelagt for dette i hverdagen. Alle er ute og leker hver dag og barna som trenger å sove i løpet av dagen, sover ute i vogn og trives godt med det. Uteområdet vårt gir muligheter til allsidig fysisk utfoldelse både sommer og vinter. Vi er også så heldige å ha et herlig nærområde med mange muligheter, deriblant gymsalen på Ringerike folkehøyskole og flotte turstier i skogen. Vi går ofte på tur, da gjerne til Lavvoen vår! Om vinteren går barna på ski i barnehagen, og de eldste får tilbud om skiskole i regi av skiforeningen. 

Vinteren 2018 begynte vi arbeidet med å bli en Være Sammen barnehage. Være sammen er et kompetanseløft for tidlig innsats og endringsarbeid i barnehagen. Gjennom arbeidet med Være Sammen skal vi implementere den varme og grensesettende voksenstilen i barnehagen vår. Du kan lese mer om Være sammen, under fanen: Våre visjoner.

Fra 2019 har vi satt ekstra fokus på det viktigste i barns liv, nemlig L E K! Gjennom en prosess i regi av Styd kommunikasjon har jobbet med lekemiljøet i barnehagen vår. Vi har sett på hva vi tilbyr av lekematriell til barna og byttet mye av det vante ut med udefinerbart lekemateriell - til stor begeistring for både små og store. 

Om det er noe du lurer på ta gjerne kontakt med oss!