Mat både ute og inne

I løpet av en uke får barna servert mange måltider i barnehagen, da vi i barnehagen står for lunsjen. På kjøkkenet som ligger midt i huset lager Zeljka varierete og gode varmmatsretter til avdelingenen en gang i uka, mens ute på tur blir maten lagd på bålet.

Vi skal legge til rette for at barna utvikler matglede og sunne helsevaner og har de nasjonale retningslinjer som vi må følge. Med bakgrunn i disse har vi satt sammen retten barna får servert i barnehagen.

Når vi ikke spiser varmmat spiser vi brød med masse sunt, godt og varriert pålegg.

Ute på tur tar barna stor del i matlagingen, og får gjerne smake underveis. Hjemmelagd tomatsuppe er så mye bedre enn den som kommer fra en pose. Maten vi lager sammen med barna på bålet smaker ekstra godt. Når vi lager maten fra bunn av har vi også full oversikt over hva maten inneholder i forhold til allergier etc.

Det å lage mat sammen er en fin arena for både å bli kjent med nye smaker og ikke minst ha mange gode samtaler.