Mat og måltider i Blåbærskogen barnehage

I løpet av en uke får barna servert mange måltider i barnehagen, vi står for lunsj alle dager, mens barna har med matboks til frokot og evt ettermiddagsmaten.

I Blåbærskogen barnehage skal vi legge til rette for at barna utvikler matglede og sunne helsevaner. Vi følger helsedirektorates rettningslinjer og har med bakgrunn i disse satt sammen retten barna får servert i barnehagen. 

I løpet av uka får barna servert flere varmmatsretter til lunsj. Hele barnehagen får servert havregrøt med oppskjært frukt på mandager, videre får alle avdelingene servert en av rettnen nedenfor i uka. ute på tur lages det mat på bålet og hver fredag serveres det suppe til hele barnehagen lagd fra bunn av. 

Disse rettene serveres høsten 2019: 

Uke 1: Hjemmelagd fiskegrateng med torsk, kokte grønnsaker og poteter. Ukenssuppe er hjemmelagd tomatsuppe med ekstra grønnsaker. 

Uke 2: Hjemmelagd pastasaus med karbonadedeig, fullkornsmakratoni og kokt brokkoli. Ukens suppe er hjemmelagd søtpotet og gulerotsuppe. 

Uke 3: Laks, grønnsaker og poteter bakt i ovnen. Ukens suppe er hjemmelagd blomkålsuppe. 

Uke 4: Blåbærskogens grønnsakspizza. ukens suppe er hjemmelagd minstronesuppe. 

 

Vi lager all mat fra bunnen av og bruker ikke halvfabrikata!!!

Ute på tur tar barna stor del i matlagingen, og får gjerne smake underveis. Hjemmelagd tomatsuppe er så mye bedre enn den som kommer fra en pose. Maten vi lager sammen med barna på bålet smaker ekstra godt. Når vi lager maten fra bunn av har vi også full oversikt over hva maten inneholder i forhold til allergier etc.

Det å lage mat sammen er en fin arena for både å bli kjent med nye smaker og ikke minst ha mange gode samtaler.