Mat og måltider i Blåbærskogen barnehage

I løpet av en uke får barna servert mange måltider i barnehagen, vi står for lunsj alle dager, mens barna har med matboks til frokost og til ettermiddagsmaten.

I Blåbærskogen barnehage skal vi legge til rette for at barna utvikler matglede og sunne helsevaner. Vi følger helsedirektorates retningslinjer og har med bakgrunn i disse satt sammen rettene barna får servert i barnehagen.

I løpet av uka får barna servert flere varmmatsretter til lunsj. Menyen for vinteren finner dere nedenfor. Utenom disse retten serverer vi også hjemmebakt brød til lunsj to dager i uken.

Disse rettene serveres vinteren 2020:

Uke 1: Hjemmelagd fiskegrateng med torsk, kokte grønnsaker og poteter og hjemmelagd lapskaus.

Uke 2: Hjemmelagd lasagne med salat og stektefiskepinner i lefse med salat og dressing.

Uke 3: Fiskeboller i hvitsaus med kokte poteter og raspede gulerøtter og hjemmelagd pizza.

Uke 4: Linsgryte med nanbrød og hjemmelagd minestronesuppe.

Ute på tur tar barna stor del i matlagingen, og får gjerne smake underveis. Hjemmelagd tomatsuppe er så mye bedre enn den som kommer fra en pose. Maten vi lager sammen med barna på bålet smaker ekstra godt. Når vi lager maten fra bunn av har vi også full oversikt over hva maten inneholder i forhold til både næringsinnhold, allergier etc.

Det å lage mat sammen er en fin arena for både å bli kjent med nye smaker og ikke minst ha mange gode samtaler.