Mat og måltider i Blåbærskogen barnehage

I løpet av en uke får barna servert mange måltider i barnehagen, vi står for lunsj, mens barna har med matboks til frokot og evt ettermiddagsmaten.

I Blåbærskogen barnehage skal vi legge til rette for at barna utvikler matglede og sunne helsevaner. Vi følger helsedirektorates rettningslinjer og har med bakgrunn i disse satt sammen retten barna får servert i barnehagen.

Når vi ikke spiser varmmat spiser vi brød med masse sunt, godt og varriert pålegg.

Ute på tur tar barna stor del i matlagingen, og får gjerne smake underveis. Hjemmelagd tomatsuppe er så mye bedre enn den som kommer fra en pose. Maten vi lager sammen med barna på bålet smaker ekstra godt. Når vi lager maten fra bunn av har vi også full oversikt over hva maten inneholder i forhold til allergier etc.

Det å lage mat sammen er en fin arena for både å bli kjent med nye smaker og ikke minst ha mange gode samtaler.