Velkommen til Blåbærskogen barnehage.

"Vi ønsker at Blåbærskogen barnehage skal være et godt sted å være for alle!"

Vi er en privat, foreldreeid barnehage i gangavstand fra Hønefoss sentrum. Barnehagen åpnet 28. november 2003, og har store, lyse lokaler og et flott uteområde.

• Åpningstid 7-17
  • Sommeråpen

I Blåbærskogen har vi 63 herlige barn og ca 17 årsverk fylt av 22 engasjerte og dyktige voksne, med stor interesse for barn, arbeidet og barnehagen.

Vi har fire avdelinger på huset. Marihøna og Tusenbeinet tar godt vare på de minste av oss mens Edderkoppen og Skrukketrollet er tilrettelagt for de eldste ( 3 år og oppover).

Det aller viktigste for oss er trygge, glade og fornøyde barn, foreldre og ansatte, som har det godt og trives hos oss. Vi legger derfor stor vekt på engasjement, kontakt og samarbeid med foreldrene, utviklende aktiviteter og gode relasjoner mellom alle små og store mennesker i barnehagen.

Vi synes også kosthold og ernæring er viktig, og har investert mye i kjøkkenet vårt hvor vi lager mat sammen med ungene. Zeljka - vår kjære kjøkkenchef - lager sunn og god varm mat til alle i løpet av uka. Dette er veldig populært blant ungene og de aller minste barna spiser nesten aller mest! Særlig populær er Zeljka’s grønnsakspizza og fiskegrateng.

Frisk luft og fysisk aktivitet er noe vi ser på som verdifullt og viktig i barns hverdag. Vi er opptatt av å kunne gi barna i Blåbærskogen spennende og gode opplevelser utendørs og har tilrettelagt for dette i hverdagen. Alle er ute og leker hver dag og barna som trenger å sove i løpet av dagen, sover ute i vogn og trives godt med det. Hagen og uteområdet vårt gir muligheter til allsidig fysisk utfoldelse både sommer og vinter. Vi er også så heldige å ha et herlig nærområde med mange muligheter, deriblant gymsalen på Ringerike folkehøyskole og flotte turstier i skogen. Vi går ofte på tur, da gjerne til Lavvoen vår! Om vinteren går barna på ski i barnehagen, og
de eldste får tilbud om skiskole. Miniröris er også blitt veldig populært både for
små og store.

Alle våre pedagogstillinger er besatt av førskolelærere.

VELKOMMEN på besøk til oss!