Barnehagens lekemiljø

I barnehagen vår har vi valgt og sette ekstra fokus på lekemiljø. Men hva betyr egentlig lekemiljø?

Barnehagens lekemiljø består av alle de lekene og materialene som barna omgir seg med i løpet av en dag. Som mange andre barnehager har vårt lekemiljø bestått av de "typiske" barnehagelekene, som feks småbiler, togbane, duplo, en dukkevogn, to dukker, en kjøkkenkrok på hver avdeling, og diverse småbarnsleker fra fisherprice. Alle disse lekene sender noen ganske tydelige signaler om hvordan de skal brukes, og hva slags lek som skal lekes rundt disse.

Flere utrolig lærerike dager sammen med STYD kommunikasjon om nettopp dette med lekemiljøer, barns rett til lek og den faglige forankringen rundt lekemiljøene ga oss et nytt syn på hva vi ønsker å fylle barnehagen med, og i løpet av noen dager hadde engasjerte kollegaer tenkt nytt og tenkt gjenbruk!

Grønne fruktkasser fra matbutikkene, melkekorker, smoothieflasker, planker, tom matembalasje, noen gamle bilratt og noen nye lekekuber var noen av tingene som fylte avdelingene. Barna leker med disse tingene på en helt annen måte enn de har lekt med de gamle lekene våre. Fruktkassene blir til biler, butikker, datamaskiner og båter, og planker og papprør brukes aktivt i konstruksjonsleken. Vi gleder oss veldig til fortsettelsen av dette prosjektet!